Életmód, Ezotéria, Egészség, Horoszkóp - Kövesd nyomon velünk a legfrissebb hírek megjelenését napról, napra. Legfrissebb hírek áttekintintésére nyílik lehetőséged és érdekes alkalmazásokat is kipróbálhatsz.

Könyvsarok

Hídépítők legyenek az emberek

Rudolf Steiner és Helmuth von Moltke az új Európáért

Kiadó: ABG Rent Kft.
Teljes ár: 1900 Ft
ISBN: 9789638997951
Nyelv: magyar
Megjelenés: 2017.02.01
Szállítás: érdeklődjön vevőszolgálatunkon
Kapcsolódó címkék:
Szinopszis:
Ha Európa ezekben a dolgokban továbbra is vak marad, mondta R. Steiner 1917. 11. 16- án, akkor szegény Európa úgy fog járni, mint Görögország Rómával. Ez nem történhet meg, a világot nem szabad földrajzilag amerikanizálni. De ezt előbb meg kell érteni. Nem szabad olyan könnyedén venni a dolgokat, mint ahogyan ma sokan teszik. Arra van szükség, hogy amit szellemtudománynak nevezünk, az bejusson a társadalmi és politikai elképzelésekbe is. Mert Amerika arra törekszik, hogy mindent mechanizáljon, mindent a tiszta naturalizmus területére űzzön, Európa kultúráját fokozatosan eltörölje a földről. Nem képes mást tenni!

Az, hogy ha nem képes mást tenni, ténylegesen az európai kultúra teljes eltörléséhez vezethet, igazi európai szemlélet szerint egyáltalán nem Amerikától függhet. Attól függ, hogy a frázisszerűvé vált közép-európai kultúra a közeljövőben fel akar-e emelkedni a valódi szellemiséghez, a valódi szellemi élethez. Hogy a "terror elleni küzdelem"-ről vagy a helyesírási reformokról szóló, a szellemet elkábító vitákat felváltják-e a helyes gondolkodásra és a bátor szellemi megismerésre tett igazi erőfeszítések.
Bárcsak hozzájárulna ez a kis könyv a hatalmas világtörténelmi és világpolitikai szempontok iránti érdeklődés erősödéséhez Közép-Európában, ameddig még van mit eldönteni Európában.
Adó egy százaléka, adó 1%

Rólunk